Web Analytics Made Easy - Statcounter

نیکنام حسین‌پور مدیرعامل خانه کتاب گفت: در طرح‌های بعدی حمایت‌های فصلی از کتابفروشی‌ها میزات یارانه پرداختی به هر کتابفروشی اعلام خواهد شد تا کتابفروش نسبت به جامعه پاسخگو باشد. ۱۹ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۲ فرهنگی ادبیات و نشر نظرات

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، نشست خبری تشریح طرح عیدانه کتاب پیش از ظهر امروز یک شنبه 19 فروردین ماه با حضور نیکنام حسین پور مدیرعامل خانه کتاب در سرای اهل قلم برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسین پور در این نشست در سخنانی گفت: طرح‌های‌ فصلی کتابفروشی‌ها همراه با هفته کتاب شروع شد و نتیجه خوبی هم داشت. همه می‌دانیم که پیش از سال 94 کتاب فروشی‌ها رو به تعطیلی رفته بودند و این طرح به نوعی جان دوباره‌ای به کتاب فروشی‌ها داد. در سال 94 همزمان با اجرای نخستین دوره این طرح 100 کتابفروشی عضو طرح شدند و در ادامه عیدانه کتاب با تابستانه و پاییزه ادامه یافت. امسال هشتمین طرح حمایت از کتابفروشی‌ها را برگزار کردیم، پیش از برگزاری طرح جلساتی با کتابفروشان و ناشران برگزار شد که به نوعی به بررسی نواقص این طرح پرداختیم و به این نتیجه رسیدیم که در شرایط فعلی که دولت می‌خواهد به کتابفروشی‌ها یارانه تزریق کند بهترین شکل همین طرحهای فصلی حمایت از کتاب فروشی‌هاست.

وی  ادامه داد: در این دوره ما کتابهای برتر را اعلام نکردیم چرا که اعلام کتابهای برتر از طرحهای گذشته موجب نوعی فساد کاذب شده که هم کتابفروشان و هم ناشران برای اینکه رتبه خود را حفظ کنند، گاهی اقدامات نامناسب انجام می دادند به این شکل که کتابی که مصرف کننده خریداری کرده بود،‌ را وارد سایت نمی کردند و به جای آن کتاب خود را وارد می‌کردند تا رتبه شان افزایش پیدا کند.

مدیرعامل خانه کتاب همچنین با اشاره به آغاز طرح در شهرستانها در این دوره گفت: می دانیم که شهرستانی‌ها دسترسی محدودتری به کتاب دارند، بنابراین با اجرای طرح از شهرستانها این فرصت را در اختیار کتاب فروشان ناشران و مخاطبان شهرستانی دادیم تا از حمایت بهتری برخوردار باشند پس از آن در 25 اسفند طرح را شروع کردیم. کف حمایت از کتاب فروشی‌ها دو میلیون تومان بود که به همه کتاب فروشی‌های عضو طرح اختصاص پیدا کرد، سقف آن نیز 30 میلیون تومان بود که به برخی از کتاب فروشی‌ها اختصاص یافت.

حسین پور افزود: برخی از کتاب فروشان تقاضا داشتند که ما از ابتدای طرح سقف یارانه را اعلام کنیم اما تجربه سالهای گذشته نشان می‌داد که اعلام سقف یارانه از همان روزهای اول موجب می‌شود، یارانه در همان روزهای ابتدایی به اتمام برسد و منابع مدیریت نشود. ما برای مدیریت منابع و امکان بهره‌مندی همه جامعه از این یارانه، به صورت تزریقی کتاب فروشیها را شارژ کردیم. همچنین با توجه به استقبال خوب شهروندان و کتاب فروشان و به دلیل مصادف شدن اجرای طرح با 13 رجب سالروز تولد حضرت علی(ع) و 12 فروردین روز جمهوری اسلامی ایران مبلغ 500 میلیون تومان به مبلغ کل یارانه طرح اضافه شد.

وی گفت: در این راستا در همان روز ذکر شده تخفیف را از 20 درصد به 30 درصد افزایش دادیم. البته دغدغه ناشران و کتاب فروشان این است که تخفیف‌ها افزایش پیدا نکند. ما نیز در نظر داریم در سالهای آینده تخفیف را کمتر کنیم.

مدیرعامل خانه کتاب با اشاره به نامگذاری سال 97 از سوی مقام معظم رهبری گفت: در راستای حمایت از کالای ایرانی درنظر داشتیم تا کتابهای تألیفی را حمایت کنیم. همچنین در مجموع در طرح عیدانه 97، 200 هزار شهروندر ایرانی درسراسر ایران به کتاب فروشی‌ها مراجعه کردند و حدود 12 میلیارد و 700 میلیون تومان کتاب خرید و فروش کردند.

حسین‌پور تصریح کرد: از نکات بارز این طرح می‌توان به حضور مردم و شهروندان در کتاب فروشی‌های بزرگ اشاره کرد البته این طرح نشان داد که در برخی استان‌ها استقبال از کتاب و طرح عیدانه بسیار بسیار اندک است. البته در برخی استانها کتابفروشیها نیز اندک است و باید در تصمیمات معاونت فرهنگی استانهای کم برخوردار را در اولویت قرار دهیم.  ما در حال آماده کردن گزارش تحلیلی از طرح هستیم تا براساس آن به ذائقه سنجی ایرانی‌ها بپردازیم.

وی از پیشرفت طرح فصلی حمایت از کتاب فروشی‌ها به سمت تخصصی شدن خبر داد و گفت: برخی کتاب فروشی‌ها اخیرا آماری ارائه کرده‌اند که از نظر ما جایگاهی ندارد واقعیت این است که در سیاست ما رتبه بندی مطرح نیست.

مدیرعامل خانه کتاب افزود: در خصوص میزان یارانه هر کتاب فروشی ضوابطی طراحی شده است،‌ امیدواریم در طرح بعدی عیدانه کتاب فروشی‌ها یعنی در تابستانه کتاب میزان یارانه هر کتاب فروشی را اعلام کنیم پیش از اعلام یارانه در سایت، به کتاب فروش مبلغ آن را اعلام خواهیم کرد تا پس از پایان طرح کتاب فروش پاسخگوی یارانه دریافتی باشد. میزان یارانه تابعی از فضا، تعداد کتابها، سابقه قبلی و ... است.

بنا به گفته حسین‌پور پیش از آغاز عیدانه کتاب بحث‌هایی مبنی بر عدم اختصاص یارانه ناشران و کتاب فروشان دولتی مطرح شد که به دلیل به نتیجه نرسیدن این بحث‌ها در طرح عیدانه کتاب، کتاب فروشان دولتی حذف نشدند اما این پیشنهاد در دوره‌های بعدی دوباره بررسی خواهد شد.

نیکنام حسین پور در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه معوقات پاییزه کتاب پرداخت شده است یا خیر گفت: زمانی که من مدیریت خانه کتاب را به دست گرفتم از معوقات پاییزه کتاب پرداخت نشده بود، پیش از عید توانستیم اعتباراتی را جذب کنیم. اما عدد ما با مطالبه کتاب فروشان فاصله داشت، بنابراین تعدادی از معوقات را پیش از عید پرداخت کردیم، تعداد 200 کتاب فروش را هفته گذشته تسویه کردیم اما عده دیگری باقی ماندند که به زودی تسویه خواهند شد.

وی با اشاره به تغییرات طرح حمایت از کتاب فروشی‌ها در فصلهای آینده گفت: مدیریت یارانه یکی از اهداف ماست همچنین دوستان کتاب فروش نقطه نظراتی داشتند که طرح عیدانه در سال آینده زودتر شروع شوند، برای نمونه 15 اسفند آغاز و تا پایان اسفند به اتمام برسد که ما این را اجرایی خواهیم کرد.

هرمزگان، خراسان شمالی، کهکیلویه و بویر احمد و سیستان و بلوچستان 4 استانی بودند که به گفته حسین‌پور کمترین مشارکت را در عیدانه کتاب داشتند. استان هرمزگان کمترین کتابفروشی را دارد و کمترین یارانه را دریافت کرده است که باید در چشم اندازهای جدید فرهنگی برنامه‌ای برای این استانها ترسیم شود.

وی از اصفهان به عنوان بیشترین مصرف کننده یارانه کتاب خبر داد و گفت: ما تلاش داریم عادت مصرف کننده‌ها به یارانه را کاهش دهیم وسعی می‌کنیم با جابجایی یارانه‌ها این اقدام را مدیریت کنیم.

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا برنامه‌ای برای استانهای کمتربرخوردار در طرحهای حمایتی وزارت ارشاد وجود دارد گفت: ما در طرحهای بعدی باید در تخصیص یارانه بازبینی مجددی داشته باشیم، براساس سرانه جمعیتی هر استان یارانه اختصاص خواهیم داد، البته این یارانه برای آن استان محفوظ می‌ماند برای نمونه یارانه استان هرمزگان یا سیستان و بلوچستان اگر در یک طرح دریافت نشود ما آن یارانه را محفوظ خواهیم کرد تا در طرح بعدی برای همان استان استفاده شود. در زمینه ایجاد کتابفروشی در این استانها نیز باید بگویم ایجاد کتاب فروشی کار دولت نیست بلکه بخش خصوصی باید وارد شود وظیفه ما ایجاد دغدغه نسبت به آن استان است تا استانداری و شهرداری‌ها پای کار بیایند.

وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره تسهیلات اهل قلم گفت: 16 هزار اهل قلم در بانک اطلاعاتی اهل قلم خانه کتاب ثبت نام کردند از این میان 400 اهل قلم برای دریافت تسهیلات ویژه مشخصات خود را ثبت کردند که 250 نفر مشمول شدند. پیش از عید 200 نفر را برای دریافت تسهیلات 10 تا 15 میلیون تومانی به بانک شهر معرفی کرده‌ایم که از این میان تعدادی تسهیلات لازم را دریافت کرده اند.

انتهای پیام/

R1013198/P1356/S4,35/CT11 واژه های کاربردی مرتبط خانه کتاب

منبع: تسنیم

کلیدواژه: خانه کتاب خانه کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۷۷۱۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عرضه روایت مستند کودکی حاج قاسم در نمایشگاه کتاب

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «باران گرفته است» نوشته احمد یوسف زاده به تازگی توسط انتشارات مکتب حاج قاسم منتشر و در سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران عرضه می شود. این کتاب داستانی مستند از کودکی، نوجوانی و جوانی شهید حاج قاسم سلیمانی است.

یوسف زاده درباره این کتاب می گوید: به عنوان کسی که حدود دو سال با کودکی حاج قاسم زندگی کردم و در مورد ایشان و خانواده محترمشان تحقیق کردم باید بگویم زندگی حاج قاسم از همان کودکی یک زیست ساده، صمیمی و بی آلایش است. قرار بود اسم کتاب رو خوش مهر بگذاریم و دلیل آن این بود که حاج قاسم از کودکی مهرش به دلش همه می‌نشست.

یوسف زاده در مورد سبک زندگی حاج قاسم ادامه داد: ما در مورد حاج قاسم با یک کودک روستایی کم برخوردار مواجه هستیم که در آنجا رشد و زندگی می‌کند و مستقل به شهر می‌آید و هر لحظه ممکن بوده در آنجا دچار آسیب‌هایی شود کما اینکه حتی یکبار با گروهی آشنا می شود که عضو سازمان مجاهدین خلق بوده اما حاج قاسم از همه این موانع و دام‌های دوران طاغوت و پر التهاب انقلاب اسلامی عبور می‌کند.

این نویسنده دفاع مقدس و انقلاب اسلامی در در مورد اهمیت دوران کودکی حاج قاسم گفت: البته که یکی از مهمترین برهه‌های زندگی حاج قاسم دوران کودکی وی و تربیت یافتن در یک خانواده ساده با پدر و مادری روستایی که انسانهای پاک، دانا و با بصیرت دینی بالایی بودند.

وی افزود: خود حاج قاسم هم افتخار می‌کند که پدرش حتی در حد یک دانه گندم نان حرام به خانه نیاورد. وقتی با اهالی روستا حرف می‌زدم حرفشان این بود که با داشتن پدر و مادری مثل مشت حسن و مشت فاطمه طبیعی است که پسرشان حاج قاسم شود. یوف زاده در پایان تأکید کرد: کودکی حاج قاسم می‌تواند برای نسل‌ جدید هم الگو باشد.

در بخشی از این کتاب می خوانیم:

رادیوی فیلیپس هلندی بزرگ و سنگین بود. شصت سانت طول، چهل سانت عرض و بیست سانت قطر داشت. آن قدر سنگین بود که باید روی دوش حمل می شد. به لطف دوازده باطری «ریواک» بزرگ که پشتش می خورد، صدایش شفاف و قوی بود.

بعد از تعطیلی تابستان، وقتی تشکری برای سال دوم به قنات ملک آمد، رادیو شد نقل محافل روستا. شب ها، اکبر و حسین و صفدر و مش حسن و خیلی از هالی روستا در اتاق تشکری محفل می کردند. تشکری به آن ها علاقه مند شده بود و از هم نشینی شان لذت می برد. مردان روستایی رادیو گوش می دادند و خاطرات شیرین خود را برای هم تعریف می کردند و بلند بلند می خندیدند. تشکری برایشان چایی درست می کرد و بی آنکه دلیل خنده شان را بداند، تا آخر شب، که «داستان شب» را گوش می دادند، پای صحبتشان می نشست. مردها تا بروند به خانه هایشان، هر کدام دوازده سیزده استکان چای سر کشیده بودند.

آقای مدیر در خانه هر کدام از اهالی که برای شام دعوت می شد، رادیو را هم با خود می برد. با بلند شدن صدای رادیو، همسایه ها هم می آمدند و در سیاه چادر یا اتاق می نشستند و دوباره سر صحبت های بی پایان باز می شد. یک روز آقای مدیر بی رادیو به مهمانی رفت. در روستای آن طرف رودخانه عروسی دعوت بود. الاغی آوردند و آقا معلم را، که کت و شلوار شیکی پوشیده بود، با عزت و احترام سوار کردند و بردند به طرف محل عروسی. جمعیت زیادی آمده بودند. براهی هر طایفه ای جاهای خاصی مشخص شده بود که بنشینند و چای و ناهار بخورند. وقتی الاغ آقای تشکری به محدوده خانه داماد رسید، سازی و دهلی ها در حالی که می زدند و می نواختند، به استقبال آمدند.

***

قیافه قاسم در آن سن و سال دوست داشتنی بود. هنوز پشت لبش سبز نشده بود. می خواست به جایی برسد. می خواست کار ناتمام برادرش حسین را تمام کند. می خواست نه تنها وام پدرش را بپردازد، بلکه برای خودش هم زندگی خوبی بسازد. کار می کرد، سفت و سخت. حتی کارهایی که وظیفه اش نبود. وقتی ماشین حمل خواربار آن طرف خیابان هتل بوق می زد، تا یوسفی باخبر بشود، سومین حلب هفده کیلویی روغن را هم از پله ها بالا آورده و در انبار گذاشته بود. آقای هروی، همان جوان خوش تیپ خشکشویی اکسپرس، از فرزی قاسم کیف می کرد. یک روز وقتی داشت لباس های مشتری ها را اتو می کرد، دید قاسم نوجوان قالب های بزرگ یخ را با همان هیکل کوچکش از راه پله بالا می برد. دلش به حال او سوخت و با هم دوست شدند. عشایرزاده با نمک، در روزهای شلوغ هتل، به ویژه در ماه رمضان، برای اینکه بتواند با همان زبان روزه کارش را تند و سریع انجا بدهد، کفش هایش را در می آورد و در این لحظات دیگر انگار روی زمین راه نمی رفت، بلکه می لغزید!

این کتاب با ۲۳۰ صفحه، شمارگان هزار نسخه و قیمت ۱۵۰ هزار تومان توسط انتشارات مکتب حاج قاسم در نمایشگاه کتاب عرضه می شود.

کد خبر 6099526 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • پرداخت یارانه خرید کتاب برای کارمندان دولت
  • رونمایی از بسته حمایتی ویژه شرکت‌های دانش‌بنیان در سال ۱۴۰۳
  • غرب می‌خواهد هویت زنانه را از بین ببرد
  • چه کتاب‌هایی را به نوجوانان پیشنهاد بدهیم؟
  • درهای سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران به روی مخاطبان گشوده شدند
  • عرضه روایت مستند کودکی حاج قاسم در نمایشگاه کتاب
  • روایت پری خانه ما از راز مادران چند شهید
  • توانمندسازی ۳۰ هزار دختر تحت حمایت کمیته امداد
  • چگونه دانشجویان، اساتید و طلاب بن خرید نمایشگاه کتاب را فعال کنند؟ + عکس
  • پایگاه بخش مجازی نمایشگاه کتاب تهران در دسترس قرار گرفت