Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-09@05:59:44 GMT

اختصاص 2.5 میلیاردی به عیدانه کتاب/562 هزار کتاب فروش رفت

تاریخ انتشار: ۱۹ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۹۷۷۶۲۸

به گزارش خبرنگار ایکنا، نیکنام حسین‌پور، مدیرعامل خانه کتاب صبح امروز 19 فروردین در نشست خبری «عیدانه کتاب» گفت: طرح‌های فصلی حمایت از کتابفروشی‌ها از سال 1394 با طرح «کتابفروشی به وسعت ایران» آغاز شد و بازخوردهای خوبی را نیز در پی داشت. اگر به قبل از سال 94 برگردید، کتابفروشی‌هایی در حال تعطیلی و تغییر کاربری بودند که دغدغه‌ای مهم برای معاونت فرهنگی وزارت ارشاد بود و در همین راستا طرح حمایت‌های فصلی آغاز شد و در آن زمان 100 کتابفروشی عضو بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: امروز شاهد اجرای هشتمین طرح عیدانه کتاب بودیم و قبل از اجرای این طرح، جلسات کارشناسی با ناشران و کتابفروشان برگزار شد و برخی با یارانه کتاب مخالف بودند و نقطه نظرات خود را بیان کردند، اما شاید این بهترین و بی‌آسیب‌ترین شکل حمایتی باشد و در نرم‌افزار جدیدی که در حال طراحی است، سعی کردیم این نقطه نظرات را اعمال کنیم که یکی از این موارد، عدم اعلام کتاب‌های پرفروش این طرح بود؛ چرا که اعلام آنها باعث فساد کاذب می‌شود و از سوی دیگر برخی از ناشران برای اینکه رتبه خود را حفظ کنند، اقداماتی را در راستای ارائه کتاب خود به مخاطب و ... انجام می‌دادند که تلاش می‌شود در طرح‌های آینده این موارد مورد توجه قرار گیرد.
حسین‌پور ادامه داد: این طرح را امسال به جای تهران از شهرستان‌ها آغاز کردیم؛ چرا که ناشران و کتابفروشان شهرستانی دسترسی کمتری به کتاب دارند و این فرصت به آنها داده شد تا زمان بیشتری برای سفارش کتاب داشته باشند. همچنین حمایت از کتابفروشان شهرستانی و کم‌برخوردار در اولویت این طرح بود و تا حدودی توانستیم به اهداف خود برسیم. از سوی دیگر در ابتدا بنا بود اعتبار اختصاص یافته تا سقف 2 میلیارد تومان باشد و چون این طرح باید تا 12 فروردین ماه اجرا می‌شد، از این رو اعلام سقف یارانه سبب می‌شد همان اوایل این سقف پر شود و این مدیریت باید انجام می‌شد تا همه بتوانند از این امکان برخوردار شوند؛ از این رو در جریان طرح رایزنی‌هایی با معاونت فرهنگی داشتیم و این سقف اعتبار 500 میلیون تومان افزایش یافت.
وی تصریح کرد: در هشتمین طرح حمایتی کتاب، 793 کتابفروش عضو بودند و با توجه به افزایش اعتبار اختصاصی، میزان تخفیف از 20 درصد به 30 درصد افزایش یافت. هر چند ترجیحمان این بود که تخفیف افزایش نیابد و در دوره‌های بعد نیز از 20 درصد افزایش نخواهد داشت.

مدیرعامل خانه کتاب در ادامه با اشاره به نامگذاری امسال به نام حمایت از کالای ایرانی عنوان کرد: حمایت از کالای ایرانی فقط مربوط به کالای صنعتی نیست، کالای فرهنگی نیز می‌تواند در این زمینه مورد توجه قرار گیرد. کتاب یک پیام‌رسان است و باید حمایت از مؤلفان و نویسندگان ایرانی در اولویت قرار گیرد و آثار تألیفی به جای آثار ترجمه‌ای حمایت شوند.
حسین‌پور گفت: در این طرح 200 هزار شهروند ایرانی به کتابفروشی‌های عضو طرح «عیدانه کتاب» مراجعه کردند و به ارزش 12 میلیارد و 700 میلیون تومان کتاب خریداری شده و تعداد کتاب‌های فروش رفته در این طرح 562 هزار عنوان بوده است که حضور شهروندان در کتابفروشی‌های بزرگ، حضور کم آنها در برخی استان‌ها و یا تعداد اندک کتابفروشی در برخی استان‌ها و شهرها نیازمند تحلیل و بررسی کارشناسانه است و با توجه به اینکه یکی از زنجیره‌های حمایتی اختصاص تسهیلات برای راه‌اندازی کتابفروشی است؛ از این رو تحلیل و بررسی‌های لازم برای تصمیم‌گران حوزه فرهنگ مؤثر خواهد بود.
وی در ادامه بیان کرد: برخی کتابفروشان رتبه‌هایی را اعلام می‌کنند که به هیچ عنوان صحیح نیست و ما در این طرح رتبه‌بندی نداشتیم و در رابطه با میزان یارانه ضوابطی داشتیم و در حال تعیین چارچوب‌های خاصی هستیم و در صورت تعیین این شاخص‌ها یارانه اختصاصی به هر کتابفروشی را به صورت شفاف اعلام خواهیم کرد. البته میزان این اعتبار تابعی از تعداد کتاب‌ها، سابقه و میزان استقبال مخاطبان است و میزان این اعتبار از 2 میلیون تومان تا 30 میلیون تومان را شامل می‌شد که به همه کتابفروشان اعم از دولتی یا غیردولتی اختصاص پیدا کرد، هر چند برخی معتقدند که این یارانه نباید به دولتی‌ها اختصاص پیدا کند، اما به نظرم باید این زنجیره وصل باشد و هدف این است که در نهایت این یارانه به مخاطبان و مصرف‌کنندگان برسد.
حسین‌پور در ادامه درباره پرداخت بدهی ناشران و کتابفروشان گفت: تا قبل از عید در انتظار تخصیص اعتبار بودیم تا بدهی کتابفروشان پرداخت شود که بدهی تعدادی از آنها در روزهای پایانی سال پرداخت شد و بدهی 200 کتابفروش نیز هفته گذشته پرداخت شد و بقیه نیز به زودی پرداخت می‌شود.
وی در پاسخ به سؤالی درباره کمترین و بیشترین میزان یارانه اختصاصی گفت: استان هرمزگان کمترین میزان یارانه را دارا بود که تعداد کتابفروشی‌ها نیز در این استان بسیار اندک است و پس از آن استان‌های خراسان شمالی، کهگیلویه و بویر احمد و سیستان و بلوچستان قرار دارد و بیشترین میزان یارانه اختصاصی نیز مربوط به استان اصفهان است.
مدیرعامل خانه کتاب در ادامه درباره حمایت از کتابفروش‌های آنلاین بیان کرد: تاکنون کتابفروشی‌های آنلاین در دستور کار نبودند و در طرح‌های آینده این موضوع مورد توجه قرار خواهد گرفت و تلاش می‌شود کتاب‌های الکترونیک نیز که مخاطبان خاص خود را دارند، در طرح‌های آینده مورد توجه باشند.

حسین‌پور در بخش دیگری از سخنان خود درباره حمایت از اهالی قلم گفت: مشخصات حدود ۱۶ هزار نفر از اهالی قلم در بانک اطلاعات خانه کتاب موجود است که از این تعداد حدود ۴۰۰ نفر قبل از پایان سال ثبت‌نام خود را برای دریافت تسهیلات اهل قلم که در سال گذشته به تصویب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رسیده بود، قطعی کرده بودند.
وی ادامه داد: از این تعداد حدود ۲۵۰ نفر مشمول دریافت این تسهیلات قرار گرفتند که در روزهای پایانی سال ۹۶ فهرست حدود ۲۰۰ نفر از آنها برای دریافت تسهیلات ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومانی به بانک عامل ارائه‌کننده این تسهیلات، تحویل شد و کارهای مربوط به پرداخت تسهیلات به سایر اهل قلمی که شرایط تخصیص تسهیلات به آنها مورد تأیید بوده است، در حال انجام است و به زودی فهرست آنها هم برای دریافت تسهیلات، به بانک عامل ارائه خواهد شد.

در حال تکمیل....

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۷۷۶۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فروش میلیاردی یک تئاتر در دو هفته

به گزارش خبرآنلاین، نمایش «بیژن و منیژه» در پیش‌فروش دو هفته‌ ابتدایی، فروش یک میلیارد تومانی را با حضور بیش از ۳ هزار تماشاگر پشت سر گذاشت.

نمایش «بیژن و منیژه» به نویسندگی و کارگردانی شکرخدا گودرزی و تهیه کنندگی مهدی بخشیانی از ۲ اردیبهشت ماه اجراهای خود را در پردیس تئاتر شهرزاد آغاز کرده است.

گفتنی‌ست در این تئاتر قربان نجفی، شهرام نجاتی، رضا عمرانی، محسن بهرامی، سحر یافتیان،پارمیس هوبخش، اشکان شریعتی، سیاوش خادم حسینی،علی‌رضا عابدی، زهره کدخدازاده، آیسان نوریان،اسد پورحمزه و شکرخدا گودرزی ایفای نقش می کنند.

سایر بازیگران این اثر نمایشی عبارتند از: یوسف نکویی، صادق اکبری، مهدیه خوش فطرت، رزا کاوه، سویل محمدنژاد، ماتیسا توسلی، ملیحه زمان پور، مهنا میرقادری، خورشید خلج، مستانه علایی، غزل حسینی کاردر و صبا حسینی کاردر.

«بیژن و منیژه» با حضور بازیگران تئاتر و هنرمندان موسیقی و به صورت موزیکال با همراهی خوانندگان پس از ۹ ماه تمرین اجرا می‌شود.

این نمایش داستان بیژن سردار جوان ایرانی است که دلباخته منیژه می‌شود که دختری تورانی است.

سایر عوامل عبارتند از:مجری طرح: فاطمه کریمی،دستیار کارگردان: سحر ‌یافتیان،طراح پوستر: ابراهیم ‌حقیقی طراح صحنه: منیر ملکی، طراح گریم و طراح ماسک: افسانه ‌قلی ‌زاده، طراح لباس: فطیما زعفرانی، طراح حرکت: اصغر فریدی ماسوله، آهنگساز: صادق چراغی، طراح گرافیک: سینا ‌افشار،طراح صدا: عرفان ‌یزدی، تطبیق اشعار: فریال آذری، دستیار تطبیث اشعار: سپیده اسکندر زاده ، دستیار دوم کارگردان: روشنک ‌عبدی، مدیر صحنه: وحید غفارزاده، خواننده و سرپرست خوانندگان: یلدا یزدانی، خواننده: سبحان مهدی پور، گروه موسیقی نوازندگان: آرش سیاه چشم، همایون مهرنیا، سعید سنگسری، مژگان آقا صادقی، مریم مهرابی، معصومه روح افزا، صدابردار: سجاد مهدی پور، دستیار صدا: علی محمودی، دستیاران لباس: سپیده ‌حسینی، سوسن لطفی جامه دار: مهسا شاپوری، ساخت آکسسوار: افسانه ‌قلی ‌زاده، رویا اخوندان، افسانه ‌نصیریان، عسل قادری، اجرای گریم: افسانه ‌قلی ‌زاده، رویا اخوندان، افسانه ‌نصیریان، عسل قادری، حسین تبریزی، مدیر روابط عمومی و تبلیغات: مریم ‌رودبارانی، هماهنگی تبلیغات مجازی: سیدمحمدصادق ‌سیادت همکار روابط عمومی: محمد نیکبخت ساخت تیزر: امیرحسین ‌نجاح ،علی ‌بنایی ‌طاهری تدوین: محمدسجاد ‌آقاجانی، مانی حمیدی شاد مشاور رسانه: مطهره ‌کشاورز ‌محمدیان، مرجان سمندریان ساخت موشن: مانی حمیدی شاد، سعید ‌حشمتی عکاس: امیر ‌خدامی عکاس تبلیغات: رضا ‌جاویدی

۲۲۰۵۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903334

دیگر خبرها

  • خبر خوش برای فوتبال ایران؛ بودجه 1200 میلیاردی برای بازسازی ورزشگاه آزادی
  • پرداخت یارانه خرید کتاب برای کارمندان دولت
  • اختصاص ۲۰ پلاک مسکونی مشمولان قانون جوانی جمعیت در رضوانشهر
  • درهای سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران به روی مخاطبان گشوده شدند
  • اختصاص ۹هزار میلیارد برای حمایت از بیماران صعب‌العلاج
  • فروش میلیاردی دو کد در خوساز
  • چگونه دانشجویان، اساتید و طلاب بن خرید نمایشگاه کتاب را فعال کنند؟ + عکس
  • با ۱۴ اثر جدید به نمایشگاه کتاب می‌آییم/ غرفه انتشارات را هرروز به یکی از شهدا اختصاص دادیم
  • اختصاص ۹ همت اعتبار برای صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج
  • فروش میلیاردی یک تئاتر در دو هفته